De voordelen van Boxx obligaties.

  • Hoge rente van 9,5%, per kwartaal uitgekeerd
  • Huurpenningen en het onderpand garageunitsals eerste dekking.
  • Sinds 2011 actief binnen sterke groeimarkt
  • Sterk merk en enkel locaties in Randstad
  • Recessie bestendige belegging
  • Investeren vanaf EUR 2.500

Veelgestelde vragen.

De markt voor MKB obligaties (financiering) is zeer concurrerend met veel aanbiedingen tussen de 7-8% rente. Venture capital bedrijven vragen 20-25% jaarlijks rendement

Wij hebben ervoor gekozen om ons te onderscheiden door een hogere netto rente te bieden, in plaats van veel te adverteren. Dit is dezelfde strategie voor ons verhuurbedrijf. Meer volume door lagere huurprijzen van opslagunits en garages en het bieden van meer service. Doordat onze obligatieleningen zo sneller worden volgeschreven, is Boxx in staat haar snelle groei vast te houden. Hierdoor zijn de nieuwe opslagverhuurvestigingen sneller op gewenste bezettingsgraad, daardoor ook sneller winstgevend en kunnen we daardoor meer nieuwe locaties openen. Inmiddels zijn meerdere nieuwe vestigingen van Boxx succesvol gefinancierd met obligatieaanbiedingen van in totaal €5.412.00,- (slechts een klein onderdeel van de totale financiering).

In maart 2018 is onze eerste crowdfunding lening (geldvoorelkaar.nl) geheel succesvol afgelost met 108 tevreden beleggers.

Opslagverhuur is relatief recessieproof. Er komt ook meer vraag bij gedwongen verhuizingen, echtscheidingen etc. Dit hebben we ook gezien in de financiële crisis van 2008.

We moeten enkel letten op storneringen (geen geld op de rekening) van de automatische incasso van de huren. Dit zal de kasstroom kunnen gaan benadelen. Wij hebben voorzorg genomen om een hogere kasbuffer aan te houden.

De verhuur van opslagruimtes (via Boxx on Wheels) is voor 95% particulier. Wij hanteren 1 maand borg, 1 maand vooruitbetaling. Na 80 dagen achterstand wordt de inhoud van de opslagunit openbaar verkocht.

Daarmee hebben we minder last van bedrijven die slechter gaan betalen of failliet gaan welke door de aankomende recessie sneller worden getroffen.

Laatste ontwikkelingen binnen BOXX.

JA, IK HEB INTERESSE IN 9,5% NETTO RENTE.

DE OPSLAGSPECIALIST VAN NEDERLAND.

Boxx Opslag verhuurt (tijdelijke) opslagruimten en garageboxen in vele soorten en formaten. We exploiteren momenteel 12 goed beveiligde locaties met duizenden opslagunits in Nederland en willen doorgroeien naar landelijke dekking.

Financiering door obligaties

Voor grote multinationals is het al langer gebruikelijk om een deel van hun financieringsbehoefte te realiseren via het uitgeven van bedrijfsobligaties. Nieuw is de uitgifte van obligaties door MKB bedrijven. Inmiddels zijn er al vele succesvolle obligatie uitgiftes gedaan en staan er ook een aantal genoteerd aan de NPEX.

De obligaties zijn een geweldig financieel instrument voor de financiering van nieuwe Boxx vestigingen. Voor Boxx is dit de 7e obligatie emissie met een hoge rente.

Boxx voorziet daarmee ook in de behoeften van de (Nederlandse) belegger door de uitgifte van deze (MKB) obligaties. Boxx biedt een hoog renderende belegging met onderpand voor de belegger met een middellange beleggingshorizon.