Heeft een garagebox een adres?

Gepubliceerd: 12-08-2022

Hoewel je in een garagebox niet kan (en mag) wonen, kun je een garagebox wel gebruiken als vestigingsadres of postadres. Het is namelijk zo dat de meeste garageboxen in Nederland een eigen huisnummer en adres hebben. Dat is wel zo makkelijk als je er je bedrijf wil vestigen of post wil ontvangen.

Adres van een garagebox

De meeste garageboxen in Nederland hebben een eigen huisnummer en adres. Met het adres kun je naar de KvK toe om je bedrijf in te schrijven. Het adres van een garage gebruiken als vestigingsadres of postadres van je onderneming heeft als grote voordeel dat je onderneming niet per se op je huisadres ingeschreven hoeft te worden. En dat is dan weer prettig voor als je zakelijke- en privé post liever van elkaar gescheiden houdt en zeker wilt weten dat klanten niet onverwacht bij je op de stoep staan.

Heeft een garagebox een eigen postcode?

Simpel gezegd: nee, garageboxen hebben over het algemeen geen eigen postcode. In Nederland is het zo dat postcodes worden beheerd door PostNL. Die heeft als hoofdregel dat er doorgaans geen postcodes worden toegekend aan "verblijfsobjecten met als gebruiksdoel overige gebruiksfuncties" waaronder garageboxen volgens de wet vallen.

Je bedrijf runnen vanuit een garagebox

Hoewel garageparken in Amerika en andere landen een grote industrie is (ruim 30 keer zo groot als in Nederland) en daar sommige van de grootste en best presterende bedrijven van de wereld zijn ontstaan in garages, kampen aanbieders van opslagruimte in Nederland nog wel eens met een negatief imago. Bijvoorbeeld door de associatie met drugslabs en onveilige situaties.

Ondanks dat kiezen steeds meer mensen ervoor om een bedrijf te beginnen vanuit een garagebox. En terecht, want ondernemen vanuit een opslagunit is ideaal voor kleinere ondernemers of ZZP'ers. Bijvoorbeeld stukadoors of klusbedrijven die beveiligde werk-, klus- of opslagruimte nodig hebben, fotografen op zoek naar atelierruimte, of webshop eigenaren die niet zonder opslagruimte kunnen, maar voor wie een gewone berging veel te klein is. Vaak moet je in een bedrijfsverzamelgebouw een enorm kantoor huren. Ruimte die je als starter natuurlijk nog niet nodig hebt. Om over de (bijkomende) kosten nog maar te zwijgen. Geld dat je als startup natuurlijk veel liever ergens anders in steekt.

Bij Boxx Opslag bieden we ondernemers de mogelijkheid om zakelijk opslagruimte te huren, zoals garageboxen. Om het huren van bedrijfsruimte zo gemakkelijk mogelijk te maken is het bij ons mogelijk om kosteloos te wisselen tussen kleine en grotere ruimtes als dat nodig is. Daarnaast kun je je bedrijf gewoon op ons adres inschrijven bij de KvK. Contracten zijn wekelijks opzegbaar en bij een huurtermijn van zes maanden of langer ontvang je de eerste maand gratis van ons! Neem voor meer informatie over zakelijk huren van self storage of garageboxen contact op met onze ruimteadviseurs.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk