Is de aankoop van een garage fiscaal aftrekbaar?

Gepubliceerd: 06-09-2022

Je staat op het punt om een garagebox te kopen en vraagt je af welke invloed dit gaat hebben op je financiële situatie. Goed dat je daar rekening mee houdt! Ook is het fijn om te weten of je iets terug kunt krijgen van de belasting. In het kort: voor de aankoop van een garage kun je belastingvoordeel krijgen.

Fiscaal aftrekbaar?

Niet alleen voor de aankoop van een huis kun je belastingvoordeel krijgen, maar ook voor de aankoop van een garagebox. In Nederland mag je de btw op een nieuwe garagebox aftrekken van je inkomstenbelasting. Het gaat om een bedrag tot wel €14.000,-. Dus koop je een garagebox voor €20.000,- , dan betaal je nog inkomstenbelasting over €6000,-. Wil je precies weten hoe dit werkt en wat verder belangrijk is om te weten bij de aanschaf van een garagebox, neem dan contact met ons op. Onze ruimteadviseurs weten alle ins en outs.

Financiële voordelen

Er zijn verschillende financiële voordelen verbonden aan de aanschaf van een garagebox. Naast de mogelijkheid om de BTW af te trekken, kun je voor een garagebox ook gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. Dit houdt in dat je de rente van je hypotheek kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Hoeveel dit precies is, hangt af van hoe hoog je inkomen is en de hoogte van je hypotheekrente.

Zoals je ziet zitten er meerdere financiële voordelen aan het kopen van een garagebox, naast het feit dat het onderdak biedt aan je auto('s) of het verkrijgen van extra opslagruimte. Ben jij op zoek naar een garagebox als investering of voor eigen gebruik? Neem dan eens een kijkje tussen de garages van Boxx Opslag. Naast self storage units en inboedelopslag, kun je bij ons terecht om een garage te kopen of te huren. Onze ruimteadviseurs staan zeven dagen per week klaar om al je vragen te beantwoorden.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk