Is het kopen van een garagebox een goede investering?

Gepubliceerd: 16-08-2022

Net zoals vele andere zaken in het leven is of een garagebox een goede investering is per situatie verschillend. Hoewel er ook wat risico’s zijn, heeft de aanschaf van een garage overwegend voordelen en aan de hand van die voordelen kan gesteld worden dat er hier sprake is van een goede investering.

Voordelen van een garagebox als investering

Garageboxen zijn al jaren een goede oplossing voor mensen die op zoek zijn naar extra werk- of opbergruimte. Een groeiende groep mensen kiest voor het beleggen in garagebox als alternatieve vastgoed investering. Er zitten vrij veel voordelen aan het kopen van een garagebox.

Aantrekkelijke rendementen

Het aantrekkelijke rendement is vaak één van de belangrijkste redenen waarom beleggers een garagebox kopen. In de meest gunstige gevallen kan dit oplopen tot wel 10%, maar over het algemeen realiseren investeerders een gemiddeld rendement van ergens tussen 5% en 10%. Daarnaast kun je rekenen op een mooie bonus als je de box verkoopt én de waarde is gestegen.

Stabiele belegging

In vergelijking met bijvoorbeeld beleggen in aandelen, biedt investeren in vastgoed een stabiel rendement en blijft de box ook op de langere termijn waarde opleveren.

Fiscaal interessant

Zeker voor particulieren is een garagebox fiscaal gezien een erg interessante optie. De huuropbrengsten van garageboxen (die worden gebruikt als opslagruimte) zijn belastingvrij en vallen binnen het Box III vermogen. Dan blijft er het volgende over: de vermogensrendementsheffing van 1.2 %.

Grote vraag naar garageboxen

Momenteel is de vraag naar kleinschalige opslagruimte en bedrijfsruimte zeer groot. Zowel in de grote steden als in de buitengebieden, groeit het aantal zoekende naar goed beveiligde werk-, hobby- of opslagruimte de laatste jaren bijna exponentieel. Voorlopig zien we die vraag nog niet zo snel afnemen.

Eenvoudig te verhuren

Een garagebox is vrij eenvoudig te verhuren. Vooral boxen op moderne, goed beveiligde garageparken die van alle gemakken voorzien zijn, doen het eigenlijk altijd goed. Bovendien profiteer je in die gevallen van bestaande faciliteiten en kan het park fungeren als bemiddelaar bij de verhuur. Ook houd je zo de kosten voor beheer en onderhoud laag.

Ben jij op zoek naar een mogelijkheid om te investeren in een garagebox? Kijk dan niet verder, want je bent bij Boxx Opslag aan het juiste adres. Wij bieden voor zowel zakelijk als privé gebruik onderhoudsvriendelijke garageboxen te huur en te koop aan. Neem contact op met één van onze ruimteadviseurs voor meer informatie over deze opslagruimtes!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk