Wat is de waarde van een garage?

Gepubliceerd: 26-07-2022

Om de waarde van een garage te bepalen, maken we onderscheid in garages aan huis en garages als investering op een garagepark. Daarnaast is de waarde onder te verdelen in euro’s of abstracte waarde, zoals de voordelen die je ervaart door extra opslagruimte. In euro’s gaan we uit van een waarde tussen €10K en €50K.

De eigenlijke waarde van een garage

Er zit een verschil in wat een garage in euro’s waard is als je een garage aan huis laat bouwen of er een koopt op een garagepark. De kosten voor het aan huis laten bouwen van een gemiddelde garage met gemiddelde afmetingen zijn namelijk ongeveer €16.000 euro. Als je een bestaande garagebox wilt kopen moet je rekenen op een vanaf prijs van € 10.000 euro, maar ook hier geldt: de locatie is het allerbelangrijkst. In een grote stad zoals Amsterdam zijn de prijzen logischerwijs veel hoger dan in kleinere steden of dorpen. En mocht de garagebox echt op een gewilde plek liggen zoals in het centrum, kan de waarde van een garagebox oplopen tot wel € 50.000 euro. Een andere factor die van invloed is op de prijs, is de grootte, maar in deze voorbeelden gaan we uit van een standaard garage van ongeveer 3 bij 6m2 waar je met gemak een auto in kwijt kunt.

Waarde voor jou als persoon

De waarde die een garage voor jou als persoon heeft is natuurlijk subjectief. Het mag duidelijk zijn dat een garage, allereerst, ontzettend handig is. Ga maar na, iedereen heeft op een gegeven moment extra opslagruimte nodig voor een hobby, verhuisdozen vol oude spullen, de fietsen of natuurlijk gewoon als parkeerplek voor de auto. We weten allemaal hoe vervelend het is als de auto niet langer voor de deur of nog erger, een paar straten verderop, geparkeerd hoeft te worden. Deze waarde is helaas niet direct door te rekenen in keiharde euro's, maar is persoonlijk. Sommige van onze huurders zeggen over hun garage: Een garage is priceless.

De waarde van een garage als belegging

Heb jij besloten om een garage te kopen op een garagepark, dan heeft deze natuurlijk ook een waarde als belegging. Investeren in garageboxen een steeds populairdere vorm van beleggen. En dat is niet zonder reden. Investeren in garages is beleggen met een relatief lage instapdrempel, je hoeft er niet de hoofdprijs voor te betalen maar profiteert wel van een stabiele, waardevaste belegging met aantrekkelijke rendementen.

 Bij Boxx Opslag bieden wij garageboxen te koop aan als belegging, naast de garages die te huur zijn. Dus ben jij op zoek naar een beleggingskans? Neem dan snel contact op met een van onze ruimteadviseurs. Mocht je nog niet willen investeren, maar wel gebruik willen maken van extra opslagruimte? Huur dan een garage of self storage unit op een van de Boxx Opslag locaties.

 

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk