Wat is de waardevermeerdering van je woning door een garage?

Gepubliceerd: 29-07-2022

Een garage laten bouwen zorgt ervoor dat je meer ruimte tot beschikking hebt op jouw grond, wat direct resulteert in een waardeverhoging van je huis. Gemiddeld ligt de waardevermeerdering ergens tussen de 60% tot wel 100% van de geïnvesteerde kosten, echter is dit sterk afhankelijk van de locatie waar je huis staat.

Waardevermeerdering van je woning

Veel mensen die op zoek zijn naar een koophuis of een koophuis hebben, staat een garage hoog op het wensenlijstje. Een garage direct aan huis zorgt ervoor dat er extra waarde wordt toegevoegd aan je woning. Een garage wordt alleen niet tot woonoppervlak gerekend, toch is de extra bruikbare ruimte voor veel mensen meer dan welkom. Daarom zullen ze er dan ook graag de portemonnee voor trekken.

Hoe groot de waardevermeerdering precies is, hangt af van waar je in Nederland woont. In Amsterdam zijn extra vierkante meters door de dichte bevolking meer waard dan bij een plattelandswoning in Noord Groningen, waar de ruimte juist minder schaars is.

Als je waardevermeerdering van je woning belangrijk vindt is extra ruimte aan je woning toevoegen in de vorm van een garage een slimme investering. In de meeste gevallen verdien je deze gemakkelijk bij de verkoop terug. In de tussentijd kun je hem gewoon zelf gebruiken en profiteren van de extra opslagruimte.

Geen ruimte voor een garage?

Een garage is juist een mooie investering, omdat het zorgt voor extra opslagruimte in een tijd waar daar een flink gebrek aan is. Heb je een eigen huis, de ruimte om er een te bouwen en de financiële middelen? Dan raden we je zeker aan om er eens over na te denken. In de meeste gevallen ontbreekt de ruimte, maar is er wel behoefte aan extra opslagruimte in de vorm van een garage. Bijvoorbeeld voor een oldtimer of hobby. Dan ben je bij Boxx Opslag aan het juiste adres! Wij verhuren garages en bieden deze ook te koop aan als belegging. Neem contact op met onze ruimteadviseurs voor meer informatie.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk