Wat zijn de risico’s van investeren in een garagebox?

Gepubliceerd: 23-08-2022

Investeren in een garagebox heeft zeker een heleboel voordelen. Nu is investeren, net als veel andere zaken, niet geheel zonder risico. Hoewel die risico’s op dit moment erg onlogisch lijken, is het altijd verstandig om rekening te houden met dalende prijzen, een vermindering in vraag en huuropbrengsten.

Net als bij alle vormen van beleggen heeft investeren in garageboxen bepaalde risico’s.

Dalende prijs

Terwijl we nu op een punt lijken te zijn aangekomen waarop vastgoedprijzen haast niet hoger kunnen, is er natuurlijk geen garantie dat dit ook in de toekomst zo blijft. De prijzen kunnen dalen en het is niet ondenkbaar dat de vastgoedmarkt ooit weer eens een keer onderuit zal gaan. Met als gevolg dat je weer een tijd moet wachten om de garagebox met winst te kunnen verkopen.

Minder vraag

Hoewel de vraag naar opslagruimte en garageboxen nu erg groot is, is dit op lange termijn natuurlijk niet zeker. In tijden van economische crisis of in een recessie wanneer iedere euro meerdere keren moet worden omgedraaid zullen veel mensen er niet voor terugdeinzen om hun huurcontract op te zeggen.

Huuropbrengsten

Als je het vergelijkt met ander vormen van vastgoedbeleggingen (huurwoningen of vakantiehuizen bijvoorbeeld) gaat het bij de verhuur van garageboxen om relatief lage huuropbrengsten. In verhouding liggen de aanschafprijzen van garageboxen ook een stuk lager.

Bij Boxx Opslag zijn we 100% transparant als het gaat om opslagruimte. Geen verrassingen of gekkigheden bij het huren van een self storage unit of garagebox. Net zo min als bij het kopen van een garagebox. Niets is zonder risico, maar het kopen van een garagebox heeft net zo veel zo niet meer voordelen. Wil jij meer informatie over een garagebox als investeringsmogelijkheid? Neem dan contact met ons op!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk