Wat zijn de voordelen van beleggen in garages?

Gepubliceerd: 09-08-2022

Je geld beleggen in garages heeft, naast beschikken over meer opslagruimte, een aantal voordelen. Denk hierbij aan een zeer aantrekkelijk rendement, fiscale voordelen, een garagebox is waardevast, instappen is laagdrempelig en directe of toekomstige verhuur opties. Hier wat reden waarom deze belegging voor jou is.

Voordelen beleggen garages

Een aantrekkelijk rendement

Het rendement op een garagebox is uiteindelijk de reden die veel potentiële beleggers over de streep trekt. In sommige gevallen kan het oplopen tot wel 10% per jaar, maar ga uit van een jaarlijks gemiddelde dat ergens tussen 5% en 10% ligt. In sommige gevallen kan het percentage nog hoger kan uitkomen. Dat is toch een heel aantrekkelijk percentage? En als het goed gaat, stijgt de waarde van de garagebox alleen maar, dat betekent een mooie bonus bij verkoop.

Fiscaal interessant

Geloof het of niet, beleggen in een garage is fiscaal een hele interessante optie. Dit omdat de huuropbrengsten van box garageboxen belastingvrij zijn. Je betaalt hierover slechts 1,2 % vermogensrendementsheffing.

Waardevast

Veel mensen hebben (opslag)ruimte nodig. En het einde van de vraag naar ruimte lijkt voorlopig nog niet in zicht. Niet alleen in de randstad, maar ook in steden daaromheen en zelfs ver daarbuiten is de vraag naar opslagruimte onverminderd groot. Het moge duidelijk zijn dat ook de behoefte aan ruimte groot blijft. Dit maakt van het kopen van een garage in een moderne faciliteit die van alle gemakken is voorzien is een waardevaste en relatief stabiele investering.

Laagdrempelig beleggen in vastgoed

Een garagebox is een laagdrempelige vorm van belegging. De kosten voor een garage liggen vele malen lager dan de prijs die je moet ophoesten voor de aankoop van een tweede woning of appartement. Laat staan de administratieve rompslomp en administratieve verplichtingen die dat met zich meebrengt.

Verhuren en exploitatie

Het verhuren van een garagebox is bovendien eenvoudig. En de kosten die je maakt voor exploitatie zijn vrij laag. Je kunt zelf een huurder zoeken, er zijn platforms die je kunt gebruiken en wanneer je een garagebox koopt op een bestaand park dan kunnen die vaak als tussenpersoon fungeren en een handje helpen bij de verhuur.

Ander voordeel: Ook aan onderhoud ben je weinig geld en tijd kwijt in vergelijking met een woning. Als een huurder zijn koffers pakt kun je over het algemeen aan de bak. Niet in een garagebox, daar kan weinig mis mee gaan.

Bij Boxx Opslag bieden we geïnteresseerden de mogelijkheid om te beleggen in onderhoudsvrije garageboxen. Op onze zeven garageparken staan de opslagruimtes zowel binnen als buiten gesitueerd. Meer informatie over de mogelijkheden? Neem snel contact op met één van onze ruimteadviseurs.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk